Recensies

Dick Wenting: Mijn complimenten, het boek zit heel goed in elkaar en leest lekker weg.

Frits ziet kans om een aantal kritische vragen naar voren te brengen, waarbij ook oplossingen worden gepresenteerd.  

Het boek richt zich op het beleggingsbeleid van de Nederlandse pensioenfondsen, waarbij het betoog voor een groot deel de lijnen van het beleggingsproces volgt. Frits schroomt hierbij niet de onvolkomenheden, zoals hij die ziet, te belichten, zoals de betrekkelijke waarde van de lange termijn strategische asset-mix, “bestaat deze wel?”. Een van de stellingen is dat de lange-termijn belegger eigenlijk niet bestaat. En als de belegger geinteresseerd is in de vraag of beleggen kunst of wetenschap is, dan is het antwoord in het boek te lezen. Beleggen is geen wetenschap, maar eerder een techniek. Uiteraard komen ook aspecten als de bestuurlijke risicohouding aan de orde.

Dick Wenting, zelfstandig adviseur “Wenting - Bestuur, Advies, Toezicht”

Dick Wenting
09 december 2010 10:08